Een ontmoeting op de digitale snelweg….

bert.jpgmaandag 09 december 2019 21:54

“Wat, heb jij een afspraak met iemand die je alleen via internet kent? Zit je ook al op dating-sites?” Ik had, zowel thuis bij mijn vrouw Aly als bij de secretaresses op het werk wel wat uit te leggen, toen ik vertelde dat ik een lunch-afspraak had gepland met één van mijn volgers op Twitter.

Aly en ik zijn inmiddels ruim 37 jaar gelukkig getrouwd, maar in sommige opzichten zijn we erg verschillend. Het gebruik van social media is daar een uitgesproken voorbeeld van. Ik ben inmiddels ruim 10 jaar enthousiast gebruiker van Twitter en heb daar meer dan 1.500 volgers. LinkedIn gebruik ik al veel langer en het aantal contacten daar zit boven de 2.300. Voor mij voegen de contacten op die media echt wat toe aan de vele fysieke contacten. Waarbij ik overigens besef dat contacten ‘in real life’ zeker de belangrijkste zijn. Aly beperkt zich op social media tot Whatsapp en beschermt mij tegen teveel achter het scherm zitten. 

Toen ik onlangs op Twitter 1.499 volgers had, plaatste ik de volgende tweet: “Het @BELmeisje is mijn 1.499e volger. Wie wordt nummer 1.500?”.
Omdat gevraagd werd wat daarmee te winnen was, heb ik mij 1.499e, 1.500e en 1.501e volger uitgenodigd voor een ‘Twitter-lunch’, het leek mij een leuke manier om mensen te ontmoeten, die je nog niet kent, maar die blijkbaar in jou geïnteresseerd zijn.
De nummers 1.500 en 1.501 haakten af, maar mijn 1.499e volger reageerde enthousiast. 

En zo kwam het dat ik begin deze week in een gezellige Groningse lunchroom Claudia uit Noord-Brabant ontmoette. Zij was voor het eerst in Groningen en mocht de dag daarna in Martiniplaza een workshop verzorgen voor een grote organisatie.
Onze gemeenschappelijke interesse was ‘werk en inkomen’ en met name het (weer) aan het werk helpen van mensen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan, vanuit een positieve houding. Natuurlijk waren er meer onderwerpen van gesprek. Zoals onze totaal verschillende achtergronden. En de binnenstad van Groningen, die ze nog totaal niet kende. Het nieuwe Forum, waarvan wij Groningers denken dat het inmiddels wereldberoemd is, maar waar de gemiddelde Brabander dus nog nooit van gehoord heeft, laat staan Claudia.
We waren beiden verrast dat zo’n eerste ‘toevallige’ ontmoeting zoveel leuke gespreksstof oplevert. En wellicht zit er nog wel meer in het vat. Want in het komende jaar gaan we extra aandacht besteden aan het aan het werk helpen van mensen die nu nog een uitkering hebben, en daar zit Claudia’s expertise. 

Na afloop kon ik zowel Aly als de secretaresses gerust stellen. Ze hoefden zich geen zorgen te maken over dates met vreemde vrouwen. En mijn 1.499e Twitter-volger was geen vreemde vrouw, maar een interessant zakelijk contact. En een leuk voorbeeld van hoe contacten in de digitale en de ‘echte’ wereld door elkaar heen kunnen lopen. Sterker nog: een bewijs dat ook de digitale wereld onderdeel uitmaakt van die echte wereld en daar leuke nieuwe aspecten aan toevoegt. Dat ‘dichtbij’ ook op de digitale snelweg kan zijn.

Ik ben nu al nieuwsgierig wie mijn 1.600e volger wordt. Claudia, bedankt!

Bert Nederveen, Westerkwartier, 9 december 2019 
Interessante links: 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Twitter
https://nl.wikipedia.org/wiki/LinkedIn
https://twitter.com/bertnederveen
https://twitter.com/belmeisje

 

 

 

 

« Terug