Stilgezet door Hodgkin

bij bert zonder01-07-2021 13:08 01-07-2021 13:08

In de raad van 30 juni 2021 sprak Bert Nederveen deze woorden:

In april 1998 mocht ik aantreden als raadslid voor het GPV in de gemeenteraad van Zuidhorn, later onder de naam ChristenUnie.
Van 2002 tot 2010 mocht ik ook fractievoorzitter zijn.Van april 2010 tot december 2018 volgde het wethouderschap in Zuidhorn, en vanaf januari 2019 in de gemeente Westerkwartier. 

Al die jaren heb ik in goede gezondheid mijn werk mogen doen en daar ben ik buitengewoon dankbaar voor. Daarbij speelden de goede verhoudingen in raad, college en organisatie een belangrijke rol. 

In het afgelopen half jaar kreeg ik geleidelijk aan klachten op het gebied van gezondheid: jeuk, hoesten, vermoeidheid. In de afgelopen weken kwamen de onderzoeken in een stroomversnelling. Vrijdag bleek dat ik de ziekte van Hodgkin heb, lymfeklierkanker. Gelukkig goed behandelbaar, maar wel met een zwaar en intensief behandelproces van een aantal maanden voor de boeg. Vanuit het Martini ziekenhuis word ik erg goed begeleid. Maar nog belangrijker is dat we mogen weten dat mijn leven in Gods hand is. 

Ik heb besloten mijn werk de komende maanden neer te leggen om me volledig op mijn behandeling en herstel te kunnen richten. Ik ben dankbaar voor alle steun en waardering die ik van alle kanten heb gekregen voor dit besluit. Dit geeft mij rust. Ik zal ook formeel verlof aanvragen zodat college en ChristenUnie fractie op zoek kunnen naar een vervanger voor de komende tijd. 

Ik reken erop dat alle raadsleden, collegeleden, ambtenaren, maatschappelijke organisaties, elk vanuit zijn of haar verantwoordelijkheid, zich in mijn afwezigheid blijven inzetten voor onze mooie gemeente en haar inwoners. En ik hoop van harte mij over een aantal maanden weer bij hen aan te sluiten. 

Het ga u goed. Gods zegen! 

Bert Nederveen, Westerkwartier, 1 juli 2021

« Terug