ChristenUniefractie op werkbezoek bij Openluchtbad De Woldzoom.

werkbezoek de Woldzoom.jpg15-09-2021 10:00 15-09-2021 10:00

De afvaardiging van de fractie ChristenUnie in het Westerkwartier wordt hartelijk ontvangen in openluchtbad De Woldzoom bij Grootegast door de bestuursleden Aebe de Jong, Rennie Sikkema (tevens zwemonderwijzeres) en Anne Tjerk Sikkema. Jeroen Hoving en Peter Holsappel van de ChristenUniefractie Westerkwartier zijn daar op werkbezoek.
Deze week is het zwembad nog open en dan gaat het dicht tot volgend jaar april. Anne Tjerk Sikkema vertelt dat er dit jaar slechts 30.000 bezoekers zijn geweest, dat is minder dan in andere jaren. Een matige zomer en de late opening vanwege Corona hebben de bezoekersaantallen gedrukt.
werkbezoek de Woldzoom3Het zwemjaar is afgesloten met een gezellig ontbijt voor iedereen. In de laatste week is er ruimte voor het halen van zwemdiploma’s en snorkeldiploma’s.
Het gespreksonderwerp deze middag is hoe het mogelijk is om met slechts drie betaalde krachten zo’n prachtig zwembad te kunnen runnen. Het zijn de vrijwilligers die wekelijks of op afroep beschikbaar zijn voor tuinonderhoud, schilderwerk en onderhoud van de machinekamer. De nauwe relatie met het bedrijf Amysoft Waterontharders uit Leek is daarbij belangrijk. De grote hoeveelheid werk dat door de vrijwilligers wordt gedaan is de belangrijkste oorzaak dat De Woldzoom met weinig gemeentelijke subsidie kan draaien. De overige inkomsten worden gehaald uit abonnementen, kaartverkoop, donateurs en financiële acties. 
Aebe Jong is een van de drijvende krachten achter het succes van De Woldzoom. Op informele wijze geeft hij leiding aan de grote groep vrijwilligers die betrokken is bij De Woldzoom. “We zijn een week te vroeg”, zegt Aebe “de gevulde koekenactie gaat bijna los”. Ook dat is zo’n middel om geld op te halen. Geld dat nodig is voor onderhoud van het bad, de gebouwen en de speeltoestellen.
Alles wordt er aan gedaan om het zwembadbezoek aantrekkelijk te houden. Als de ligweide er mooi gemaaid bij ligt en er fijn gespeeld kan worden zullen de bezoekers terugkomen. De winterperiode wordt gebruikt voor groot onderhoud en dan, voor je het weet, breekt het nieuwe zwemseizoen weer aan.
De Woldzoom is een prachtig zwembad dat dankzij de vele vrijwilligers jaar na jaar zwemplezier verschaft aan jong en oud.

werkbezoek de Woldzoom2

« Terug