Werkbezoeken

grijspkerk.jpgvrijdag 10 mei 2024 23:26

De fractie van de ChristenUnie Westerkwartier heeft ook in de meivakantie niet stil gezeten. We hebben op verschillende manieren Grijpskerk leren kennen. Zo zijn we vrijdag 26 april op verzoek geweest bij Koninklijke Oosterhof Holman.

CEO Sander de Haan vertelde over het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in infrastructurele oplossingen. We werden meegenomen in de innovatieve ontwikkelingen, opgaven op gebied van duurzaamheid, technologie en klimaat. Sander de Haan vertelde over het belang van de organisatie voor Grijpskerk en omgeving. Veel medewerkers komen uit de buurt en werken er al lang. Samen hebben we nagedacht over hoe we als gemeente en bedrijfsleven samen kunnen optrekken in opgaven waar we mee te maken hebben en ontwikkelen die we verwachten.

mei 2024 2

Op maandag 29 april waren weer te gast bij de werkgroep Knarrenhof in Grijpskerk. Het idee van de werkgroep is om volgens het concept Knarrenhof een meer generaties woonhof te realiseren in Grijpskerk. Het doel daarvan is dat er een groep mensen samen wonen in een soort hofje, waar men naar elkaar omkijkt en waar ruimte is om gezamenlijk activiteiten op te pakken, vanuit het idee 'Noaberschap' en gemeenschap. De werkgroep vertelde vol enthousiasme hoe ze al een conceptplan hebben, en dat ze al een locatie in gedachten hebben. We zijn nog op de locatie aanwezig geweest, waar nu nog een school (De Triangel) staat.

mei 2024

Mooi om te zien hoe Grijpskerk nu ook al als gemeenschap bezig is, zowel in bedrijfsleven als in samen leven.

« Terug