Fractie 2-daagse

koffie-en-theehuis-tante-til-enumatil.jpgzondag 03 maart 2019 16:38

Elkaar en het Westerkwartier beter leren kennen

Het startpunt van deze fractieactiviteit was Tante Til in Enumatil. Dit theehuis is van betekenis voor het dorp Enumatil en is een prachtige stop voor toeristen in het gebied, fietsers die gebruik maken van de knooppuntenroute. Beroemd om haar Poffert.

Daarna werden we opgewacht door Heimen van Diest, directeur eigenaar van Syvaphane. Een bedrijf dat plasticverpakkingen produceert voor de levensmiddelenindustrie. Van Diest vertelde enthousiast over plastic en alle innovaties op het gebied van verpakkingsmateriaal, zoals de groene composteerbare vleesschaaltjes. Hij vertelde ons over de belangrijke en duurzame rol die plastic heeft als verpakkingsmateriaal: licht en zorgt voor een langere houdbaarheid van voedsel. Een belangrijk aandachtspunt is de recycling en de mens die slordig omgaat met zijn afval. De rondleiding in alle grote hallen door Heimen van Diest en Peter Kieneker deed ons van de ene in de andere verbazing vallen. Vooral het grote aantal speciale machines die de folies blazen kregen veel aandacht.

Natuurlijk duurde de rondleiding langer als de planning, dus met spoed naar Grijpskerk. Op het terrein van de oude melkfabriek is het atelier van kunstenaar Gert Sennema. Gert vertelde met passie over zijn beeldhouwwerken, zijn muziek, het Westerkwartier(s) en Swet en lichtte een tipje van de sluier op over nieuwe artistieke plannen. Wij genoten ondertussen van het prachtige uitzicht over het land en begrepen waarom hij op deze locatie inspiratie op doet.

Op onze verblijfslocatie, de Sluismeesterswoning van De Rousant, had Anita Koerts uit Enumatil zich al geïnstalleerd met allerlei ingrediënten, keukengereedschap en recepten. We moesten zelf aan de slag, gelukkig onder haar leiding, om een Italiaanse maaltijd te bereiden. Een mooie manier om elkaar beter te leren kennen. Het resultaat deden we ons goed smaken.

Na het ontbijt een wandeling net over de grens van onze gemeente maar vanaf de uitkijktoren konden het Westerkwartier mooi zien liggen.
Koos en Wybe hadden een creatief kennismakingsspel voorbereid, een leuke manier om wat meer van elkaar te leren. De raadsvergadering van 6 maart werd voorbereid en allerlei andere agendapunten werden met elkaar besproken.

De conclusie aan het eind van de dag was eensgezind: zinvol en dit moeten we vaker doen.

« Terug

Reacties op 'Fractie 2-daagse'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.