Fractie ChristenUnie bezoekt Het Hooge Heem in Grootegast

foto werkbezoek Het Hooge Heem.jpg22-05-2021 10:14 22-05-2021 10:14

Afgelopen vrijdag bezochten Jacqueline Dijkstra en Arina Havinga het verzorgingstehuis Het Hooge Heem in Grootegast.
Directeur Klaas Lindeboom praatte hen bij over de ontwikkelingen rondom dit tehuis. Het Hooge Heem heeft een belangrijke functie in Grootegast. Hulpbehoevende ouderen kunnen zo in hun eigen dorp blijven, maar ook nog thuiswonende senioren wisten voor coronatijd Het Hooge Heem te vinden voor een maaltijd of een gezellig bakje koffie.
In de toekomst zullen door vergrijzing alleen maar meer ouderen een plaats moeten kunnen vinden in een dergelijk verzorgingstehuis. Daar anticipeert Het Hooge Heem nu op met plannen voor uitbreiding.
Uiteraard kwam ook de impact van de coronamaatregelen in het afgelopen jaar aan de orde. Gelukkig is er geen coronabesmetting geweest binnen de deuren van het huis. Met veel creativiteit is het gelukt om de impact van het sluiten van het tehuis voor bezoek nog enigszins te verzachten.
Negen mensen konden in het afgelopen jaar een werkplek vinden in de vorm van een zgn. “coronabaan”. Mensen met heel verschillende achtergronden zoals een stewardess, een dj en een muziektherapeut.
De raadsleden moesten natuurlijk ook de “Dorpstuin” bewonderen achter Het Hooge Heem. Een mooie plek voor inwoners en bewoners, met mooie brede paden geschikt voor rolstoelers.
Directeur Klaas Lindeboom is blij met de woon-zorg visie van de gemeente. Het Westerkwartier is de enige gemeente in Groningen met een dergelijke visie en deze geeft mooie handvatten richting de toekomst.
Jacqueline en Arina waren blij zo te mogen horen hoe in Grootegast een belangrijk thema van de ChristenUnie, “waardig ouder worden” handen en voeten krijgt.

 

 

« Terug