Jongeren en politiek

mark vierkant.jpgvrijdag 18 februari 2022 19:47

“Alle mensen in de politiek zijn leugenaars. Ze zitten er voor hun eigen eer én voor het geld. Lekker klagen op andere mensen en zeggen wat er moet gebeuren.”
Dit zijn de gedachten van de gemiddelde jongeren over politiek. Maar als dit klopt, wat doe ik dan in de politiek? Waarom ben ik geïnteresseerd en waarom stel ik mij kandidaat?

Al 23 jaar loop ik rond op deze aardbol. Een gemiddeld persoon van mijn leeftijd zal zich afvragen waarom ik me interesseer in de politiek. Wat wil ik er eigenlijk mee bereiken en denk ik er echt een stem te hebben?
De antwoorden hierop zijn voor mij vrij makkelijk. Ik interesseer mij in de politiek omdat de politiek over mijn toekomst gaat. Over de toekomst van mijn vrienden en familie. Dus waarom zou ik niet mijn stem laten horen? En of ik denk dat mijn stem echt wat waard is? Ik denk het wel! Iedereen wordt gehoord en iedereen krijgt een eerlijke kans. 

En nou even terugkomend op die eerder genoemde gedachtes. Zijn mensen in de politiek daadwerkelijk echt allemaal leugenaars? Ik mag al een tijdje meedraaien in het campagneteam van de ChristenUnie. Ook heb ik al een aantal vergaderingen als kandidaat-lid meegemaakt. Ik heb hierdoor een aantal nieuwe mensen ontmoet. Als ik je één ding kan vertellen over deze nieuwe mensen, dan is dat wel dat dit absoluut geen leugenaars zijn. Ze zeggen eerlijk wat ze vinden, of dit je nou aanstaat of niet. Ze staan voor wat ze zeggen, en dat is in mijn ogen belangrijk.
Ook heb ik wel gemerkt dat niemand het voor zijn eigen eer doet. Er heerst geen haantjesgedrag binnen de partij en er is niemand die altijd vooraan wil staan. Als partij doe je het samen. Je steunt elkaar en je vertrouwt elkaar.

Ik loop nog maar een paar maanden mee, maar ik hoop dit nog veel langer te kunnen doen. Ik voel mij vanaf het begin welkom en er wordt naar mij geluisterd.
Wij willen als partij ook luisteren naar de stem van de jongeren. Laat daarom jouw stem horen op 14, 15 of 16 maart.

 

« Terug