“Grote prijs van het Westerkwartier”

wkpk.jpgzondag 20 februari 2022 19:14

Afgelopen zaterdag gingen Jacqueline Dijkstra en Arina Havinga op uitnodiging van de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier (WKPK) op werkbezoek naar de HJC Manege in Tolbert. Allereerst leidde eigenaar Louwe Mulder hen rond in de manege, waar het een drukte van belang was. Een hengstenkeuring van het Groninger Paard in de ene bak en in de andere bak stond alles klaar voor Hunter-Jumping.
De HJC Manege is een prachtige locatie en een belangrijke trekker en stimulator om het Westerkwartier als paardengebied op de kaart te zetten.

De paardensport is een belangrijke economische functie in onze gemeente en dit aandeel zou nog verder vergroot kunnen worden. In ons gebied is onder andere vraag naar meer stallingsruimte voor paarden en paardenhouderijen voor opfok van paarden. Om het Westerkwartier in de paardenwereld nog meer te promoten suggereerde Louwe Mulder om “de Grote prijs van het Westerkwartier” in te stellen. Een uitstekend idee vonden Arina en Jacqueline. Arina: “De fractie van de ChristenUnie gaat zich hard maken voor dit idee. In het promotiebudget van de gemeente is vast ruimte voor een jaarlijkse mooie prijs.”
Het bestuur van WKPK, vertegenwoordigd door de heren Berend Hoekstra, Ronny Aalders en Andreas van der Vis, hebben de raadsleden bijgepraat over diverse ontwikkelingen in de stichting zoals de opleidingsmogelijkheden voor talenten. De heren gaven ook aan dat het mooi zou zijn als initiatiefnemers van nieuwe paardenhouderijen goed zouden worden ondersteund door de gemeente. Arina en Jacqueline suggereerden dat het mooi zou zijn als een initiatiefnemer voor de aanvraag van vergunningen en bestemmingswijzigingen eenvoudig bij de juiste ambtenaar terecht kan komen, een “paardenloket” in het gemeentehuis.
Dat de paardensector een belangrijke economische tak is in het Westerkwartier was al bekend, maar door dit bezoek is de fractie van de ChristenUnie zich er nog meer van bewust en kan ze aan de slag met het “huiswerk”.
foto WKPK

« Terug